Feluri principale

#retete vara #frigarui # retete peste #retete somon #retete frigarui #frigarui de peste #frigarui somon

Frigarui de somon cu lamaie, deliciul culinar al verii

Frigaruile de somon cu lamaie sunt un preparat usor, perfect pentru sezonul cald. Este gata in cateva minute si cu siguranta vei impresiona intreaga familie cu acest preparat delicios si cu putine calorii.

Ingrediente pentru frigaruile de somon cu lamaie

  • 2 lingurite oregano proaspat
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 1/4 lingurita fulgi de chili
  • 500 g file de somon depielitat
  • 2 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara frigaruile de somon cu lamaie

Toaca oregano foarte marunt si adauga-l intr-un bol mare. Pune peste oregano semintele de susan, uleiul de masline si fulgii de chili.

Taie fileul de somon in cuburi de dimensiunea dorita. Adauga apoi cuburile peste mixul de sondimente si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Acopera bolul cu folie de plastic sau de aluminiu si lasa-l la frigider minim 30 minute.

Intre timp pregateste gratarul si taie lamaile in felii foarte subtiri.

Poti incepe sa pregatesti frigaruile astfel: adauga o bucata de somon urmata de o felie de lamaie, pana umplii o frigaruie. Daca este necesar unge frigaruile cu ulei de masline pentru a nu se lipi de gratar.

Pune-le pe gratar timp de 5-8 minute, pana se rumenesc.

Cum se servesc frigaruile de somon cu lamaie

Frigaruile de somon cu lamaie se servesc imediat, alaturi de un pahar de vin alb demisec. Merg de minune alaturi de o garnitura de legume la abur.

 

Sursa foto: bonappetit.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.