Feluri principale

#friptura #rata #carne # carne pasare # carne rata

Friptura crocanta de rata

Daca te afli in cautarea uneia dintre cele mai simple retete, poti afla cu surprindere ca este vorba despre o friptura de rata . Pentru acest preparat ai nevoie numai de carne, apa, sare si piper.
 

Ingrediente pentru friptura de rata crocanta
 

  • 1 rata
  • 2 cani apa fiarta
  • 1 lingura sare kosher
  • 1 lingurita piper negru.
     

Cum se prepara friptura de rata crocanta
 

Curata bine rata, inlaturand excesul de grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata cu o furculita. Aseaza rata intr-o tava cu pieptul in sus si toarna apa fiarta peste ea, pentru ca pielea sa se stranga. Raceste apoi rata si scurge restul de apa din cavitate in tava. Sterge bine rata, pe interior si exterior si pastreaza niste lichid in tava.

Freaca rata cu sare si piper, apoi da-o la cuptor 45 de minute la 235 grade Celsius. Intoarce rata pe partea cealalta si lasa-o sa se faca inca 45 de minute. Intoarce-o din nou pentru a fi in forma initiala si scurge orice zeama din cavitate.
 

Cum se serveste friptura de rata crocanta
 

Se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi taiata.


Sursa foto : dcist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare