Dupa o lunga perioada de post, toata lumea asteapta Pastele pentru a servi preparate gustoase si a se bucura alaturi de cei dragi. Cea mai importanta sarbatoare a anului este celebrata peste tot in lume, potrivit traditiilor fiecarei tari in parte. Insa, mielul nu lipseste de pe masa niciunui credincios.
Ingrediente pentru friptura de miel cu piper:
- 8 cotlete de miel
- sare; piper negru
- 2 catei de usturoi pisati
- 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde)
- 2 ardei iuti cu seminte, tocati
- 4 linguri otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- zeama de la o lamaie
-
3 linguri frunze proaspete de patrunjel.
Cum se prepara friptura de miel cu piper
Pentru prepararea sosului se pun intr-un robot de bucatarie urmatoarele ingrediente: cateii de usturoi, piperul rosu, ardeiul iute, otetul balsamic, uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul si se proceseaza pana cand s-au amestecat bine.
Carnea de miel se asezoneaza cu putina sare, piper si otet balsamic.
Carnea se frige pe gratarul de aragaz (sau pe jar ori tigaie) cate 8 minte pe fiecare parte (sau in functie de cat de prajita doriti sa fie carnea).
Cum se serveste friptura de miel cu piper
Friptura se serveste alaturi de cateva foi de salata, peste care se adauga o lingura-doua de sos.