Prepara pentru masa de Paste o friptura de miel delicioasa cu rozmarin si maghiran care iti va umple de arome savuroase intreaga bucatarie si ii va ademeni cu mirosul sau ispititor pe toti membrii familiei tale.
Ingrediente pentru friptura de miel cu rozmarin si maghiran:
- 2 kg carne de miel
- 6 catei mari usturoi
- 250 ml vin alb
- 1 cana de apa
- 60 ml ulei de masline
- 3 crengute rozmarin
- 2 crengute maghiran proaspat
- piper
- sare
Cum se prepara friptura de miel cu rozmarin si maghiran:
Spala bine carnea de miel si sterge-o cu un servetel de hartie absorbant. Curata usturoiul si taie-l felii mai mari, apoi impaneaza carnea de miel cu el.
Unge carnea cu ulei de masline, asezoneaz-o cu sare si piper si asaz-o intr-o tava unsa cu ulei.
Adauga in tava vinul alb si apa putin calduta si presara peste ea rozmarinul si maghiranul.
Acopera tava cu o folie de aluminiu si pune-o la cuptorul preincalzit la 200° C pentru aproximativ 2 ore. Din 30 in 30 de minute, intoarce carnea de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni bine pe ambele parti.
Cum se serveste friptura de miel cu rozmarin si maghiran:
Friptura de miel cu rozmarin si maghiran se serveste calda, cu garnitura de cartofi sau cu salata verde.
Sursa foto: www.guardian.co.uk