Feluri principale

#miel #carne #vin #retete paste

Friptura de miel cu sos de vin

Friptura de miel cu sos de vin este un preparat potrivit pentru o masa festiva, de Paste. Dureaza mai mult pana este gata, dar rezultatul merita efortul.

Ingrediente pentru firptura de miel in sos de vin
 

  • 1 carne de miel
  • 4 catei de usturoi, taiati
  • 5 crengute rozmarin
  • 1 cana vin rosu
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara friptura de miel cu sos de vin
 

Cresteaza carnea de miel si impaneaza-o cu bucatele de usturoi si rozmarin. Condimenteaza-o cu sare si piper, apoi pune-o intr-o tava. Toarna vinul peste carne, apoi acopera tava si da-o la frigider o ora. O poti tine si mai mult, chiar si pana a doua zi.

Incinge cuptorul la 180 grade Celsius, scoate mielul din marinata si apoi aseaza-l intr-o alta tava, in cuptor, in jumatatea de jos.
Lasa friptura sa se faca 2 ore. La fiecare sfert de ora unge friptura cu marinata ramasa.
 

Cum se serveste friptura de miel cu sos de vin
 

Se serveste calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete