Daca vrei sa pregatesti o friptura de miel delicioasa si cu un gust deosebit, prepara pentru masa de Paste o pulpa de miel in sos de mustar, la care adaugi si un strop de miere.
Ingrediente pentru friptura de miel in sos de mustar:
- 500 g pulpa de miel
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- mustar
- 50 ml smantana
- sos de soia
- ierburi aromatice
- 3 linguri de miere
- zeama de lamaie
- 1 cana vin alb
- sare si piper macinat
Cum se prepara friptura de miel in sos de mustar:
Spala si curata bine carnea de miel, apoi unge-o cu ulei si asaz-o intr-o tava. Pune peste ea un strat de felii de ceapa si asezoneaza cu piper pe ambele parti, apoi inveleste carnea intr-o folie de aluminiu si las-o la frigider pentru o zi. A doua zi indeparteaza ceapa si condimenteaza carnea cu ierburi aromatice, precum rozmarin, maghiran si cimbru.
Prepara un sos din mustar, zeama de lamaie si miere si unge cu el carnea de miel, toarna peste ea 2 cani de apa si bag-o la cuptor, invelita in folie de aluminiu, o ora.
Stropeste carnea cu vinul, adauga usturoiul si mai las-o cateva minute la cuptor. Strecoara sosul si pune din nou intr-o craticioara mustar, miere, zeama de lamaie si ierburi aromatice si smantana si amesteca pana obtii un sos mai gros.
Cum se serveste friptura de miel in sos de mustar:
Se serveste calda cu sos si cartofi.
Sursa foto: unica.ro