Feluri principale

#porc #mustar #mere #usturoi

Friptura de porc condimentat

Friptura de porc condimentat este un preparat savuros. Este potrivit pentru zilele racoroase, cand ai multi invitati la masa . Friptura de porc se serveste cu sos condimentat de mere si cu diverse garnituri de legume.
 

Ingrediente pentru friptura de porc condimentat
 

  • 2 kilograme muschi de porc
  • 250 sos de mere
  • 75 grame zahar bun
  • 10 ml otet
  • 5 ml mustar
  • cuisoare
  • pudra de usturoi
  • 10 grame zahar alb
  • faina
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara friptura de porc condimentat
 

Intr-un bol amesteca sosul de mere cu zaharul brun, otetul, mustarul si cuisoarele. Da la frigider jumatate din aceasta compozitie. Intr-un alt bol amesteca faina, sarea, zaharul alb, pudra de usturoi si piperul.

Freaca carnea de porc cu compozitia cu faina. Aseaza carnea de porc pe o tava. Da tava la cuptor timp de 30 de minute. Scoate apoi tava si toarna pe deasupra carnii de porc sosul de mere. Da tava din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Cand este gata, transfera carnea de porc pe un platou si acopera cu o folie de aluminiu . Lasa sa se odihneasca timp de 15 minute, inainte de a servi.

Intre timp, pune la fiert sosul de mere de la frigider. Lasa pe foc pana da in clocot. Inaitne de a servi, toarna sosul fierbinte peste friptura de porc.
 

Cum se serveste friptura de porc condimentat
 

Friptura de porc condimentat se serveste cu sos fierbinte de mere si cu diverse garnituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului