Daca iti plac mancarurile pe baza de carne de porc , inspira-te din bucataria internationala. Poti face o friptura de porc in stil nemtesc cu ingrediente simple si de efect.
Ingrediente pentru friptura de porc dupa reteta nemteasca
- 3 linguri ulei de masline
- 4 catei usturoi, tocati
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita sare
- cate 1/2 lingurita condimente: oregano, cimbru, rozmarin
- 1/4 lingurita piper
- 1.8 kg muschi de porc
- 4 cartofi, decojiti, taiati felii
- 3 cepe medii
-
1 rosie galbena, feliata.
Cum se prepara friptura de porc dupa reteta nemteasca
Amesteca uleiul cu usturoiul, sucul de lamaie, mustarul si condimentele. Freaca muschiul de porc cu aceasta compozitie. Aseaza apoi carnea intr-o tava si da-o la cuptor timp de 20 de minute la 195 grade Celsius.
Adauga rosiile, ceapa si cartofii in tava. Tine in cuptor inca 60 de minute, pana cand legumele s-au facut, iar carnea s-a pastruns bine.
Cum se serveste friptura de porc dupa reteta nemteasca
Las-o sa stea 10 minute inainte de a o servi. Feliaza si serveste cu legume.