Daca iti plac mancarurile picante si inovatiile in bucatarie, nu trebuie sa ratezi delicioasa friptura de porc picanta cu piersici murate, o combinatie inedita, insa savuroasa.
Ingrediente pentru friptura de porc picanta cu piersici murate:
- 1 kg de piept de porc
- 1 legatura de cimbru inflorit
- 1 ardei iute uscat
- 50 ml vin
- piersici murate
- zahar
- otet
- nucsoara, scortisoara
- ienibahar macinat
- cuisoare
- ghimbir
- cimbru
- sare si piper
Cum se prepara friptura de porc picanta cu piersici murate:
Mai intai mureaza piersicile in otet si sare si lasa-le macar doua zile sa se macereze, apoi decojeste-le si pune-le la fiert in acelasi sirop si lasa-le pana se intaresc putin.
Cresteza carnea de porc si freac-o cu putina sare grunjoasa si piper. Impaneaz-o cu usturoi, ardei iute si ramurele de cimbru, apoi pune carnea la cuptor pentru o ora.
Cand este aproape gata, adauga peste friptura zeama de la piersicile murate.
Cum se serveste friptura de porc picanta cu piersici murate:
Friptura de porc picanta cu piersici murate se serveste calda, cu salata verde.
Sursa foto: retetecalamama.ro