Feluri principale

#rozmarin #friptura #rata #friptura de rata

Friptura de rata cu rozmarin

Friptura de rata cu rozmarin este preparatul perfect pentru cina daca vrei sa iti impresionezi invitatii si sa aduci o nota de rafinament. Se prepara rapid si usor, insa musafirii tai vor crede ca ai pierdut o zi intreaga sa pregatesti aceasta delicatesa delicioasa.


Ingrediente pentru friptura de rata cu rozmarin:

  • 1,5 kg carne de rata
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 6 linguri de ulei de masline
  • sare


Cum se prepara friptura de rata cu rozmarin:

Spala bine si curata bine carnea de rata. Condimenteaz-o apoi cu sare si piper dupa gust si prajeste-o, la foc mediu, in uleiul de masline.

Cand incepe sa capete o culoare aurie, adauga rozmarinul, usturoiul taiat marunt si adauga jumatate din cantitatea de vin alb. Acopera tigaia cu un capac si lasa totul sa fiarba inca 5 minute si mai adauga din cand in cand apa si restul de vin.


Cum se serveste friptura de rata cu rozmarin:

Friptura de rata cu rozmarin se serveste calda, simpla sau cu garnitura de orez.

Sursa foto: foodservicenews.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului