Feluri principale

#ton #tarhon #lamaie #menta

Friptura de ton cu sos din ierburi si lamaie

O cina usoara sau un praz gustos poate consta dintr-o friptura de ton cu sos. Mancarea va fi gata in aproximativ 40 de minute.

Ingrediente pentru friptura de ton cu sos din ierburi si lamaie
 

  • 2 bucati de 150 gr file de ton
  • sare
  • ulei de masline extravirgin
  • Pentru sos:
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 250 ml ulei de masline extravirgin
  • 4 fileuri de ansoa
  • 1 mana de patrunjel proaspat
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • 1 mana menta proaspata
  • 1 mana de tarhon proaspat
  • 2 linguri capere
  • 1 catel de usturoi
  • 1 varf de sare
  • 1 lamaie
     

Cum se prepara friptura de ton cu sos din ierburi si lamaie
 

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Da tonul prin sare si ulei de masline, apoi prajeste-l intr-o tigaie pana cand capata o culoare usor maronie. Intoarce-l cu grija pe cealalta parte si lasa-l sa se faca inca jumatate de minut. Fa acelasi lucru si cu al doilea file de ton.

Pune intr-un castron mustarul si cateva linguri de ulei de masline. Amesteca bine, pana obtii o emulsie. Taie ansoa si adaug-o in castron.

Toaca bine ierburile si adauga peste ele caperele, taiate marunt. Pune-le apoi peste emulsia din mustar, ulei si ansoa. Toaca apoi usturoiul, amesteca-l cu sare si adauga-l si pe el in castron. Adauga in sos putin ulei de masline si freaca-l bine.
 

Cum se serveste friptura de ton cu sos
 

Aseaza fileul de ton pe farfurii . Stoarce peste sosul din ierburi sucul de lamaie, chiar inainte de a servi mancarea. Apoi toarna tot sosul peste peste si garniseste farfuria cu patrunjel si bucatele de lamaie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare