Feluri principale

#prune #vita #friptura #fistic #friptura de vita

Friptura de vita impanata cu prune si fistic

Daca vrei sa organizezi o masa pentru niste invitati speciali, pe care sa ii surprinzi cu mancaruri inedite si rafinate, poti alege friptura de vita impanata cu prune si fistic extrem de savuroasa.


Ingrediente pentru friptura de vita impanata cu prune si fistic:

  • 35 g pesmet
  • 70 g prune uscate
  • 40 g fistic
  • 1 kg de carne de vita
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 6 cepe
  • 375 ml supa de vita
  • 250 ml vin Madeira


Cum se pregateste friptura de vita impanata cu prune si fistic:

Preincalzeste mai intai cuptorul la 150 de grade Celsius. Amesteca pesmetul, prunele si fisticul intr-un bol mic, apoi condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Taie carnea de vita si umple-o cu aceasta compozitie. Incinge uleiul intr-o tigaie, prajeste putin carnea de vita pe ambele parti, la foc mediu, aproximativ 2 minute. Adauga apoi ceapa, supa de vita si vinul Madeira si las-o sa fiarba 5 minute. Pune-o apoi la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si las-o pana se fragezeste bine, circa 30 de minute.


Cum se serveste friptura de vita impanata cu prune si fistic:

Friptura de vita impanata cu prune si fistic se serveste calda, cu sosul din tava.

Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului