Ingrediente friptura de vita inabusita
- 1.400 g de pulpa de vita;
- doua lingurite de ulei de masline;
- doua foi de dafin;
- 2 catei de usturoi, tocati marunt;
- o ceapa mare, taiata felii;
- 350 ml vin rosu;
- sare si piper dupa gust.
Cum se prepara friptura de vita inabusita
Pune o oala la foc mediu, adauga uleiul si carnea si lasa la prajit cateva minute. Cu un cleste, intoarce carnea pe fiecare parte si continua sa o prajesti timp de 3 minute. Opreste focul si pune carnea intr-un alt vas. In oala, adauga usturoiul, ceapa, o frunza de dafin si vinul rosu. Presara sare si piper pe carnea prajita, dupa care pune-o la loc in oala. Adauga si a doua frunza de dafin si acopera cu un capac.
Da la cuptorul incins la 165 de grade timp de 30 de minute. Redu temperatura si continua sa gatesti timp de 90 de minute.
Cum se serveste friptura de vita inabusita
Serveste friptura de vita inabusita cu o garnitura de morcovi si legume verzi sote.
Sursa foto: simplyrecipes.com