Ingrediente pentru garnitura de legume la gratar
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 2 rosii, taiate jumatati
- 6 linguri ulei de masline
- o mana frunze de menta proaspete
- cateva frunze de busuioc proaspete
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
Cum se prepara garnitura de legume la gratar
Taie vinetele si dovleceii felii de aproximativ doi cm grosime. Intr-un mojar adauga doi catei de usturoiu, menta si sarea si piseaza-le bine. Adauga apoi jumatate din cantitatea de ulei si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune feliile de vinete si dovlecei intr-un castron incapator si adauga sosul peste ele. Amesteca-le si lasa-le sa stea in sos cat timp pregatesti gratarul. Asaza feliile pe gratarul incins si lasa-le sa se rumeneasca pe abele parti.
Procedeaza la fel cu restul cantitatii de usturoi, insa peste acesta adauga busuiocul. Sosul rezultat adauga-l peste rosii. Amesteca-le cu grija pentru a nu le strivi, apoi asaza-le pe gratarul incins. Rumeneste-le bine.
Sursa foto: thelostitalian.areavoices.com