Ingrediente pentru crochetele de peste la cuptor
- 500 g file de merluciu fiert/pastrav fiert
- 150-200 g cartofi fierti
- 1 ou
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 25 g pesmet
- 20 g parmezan ras
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura de ulei de masline
Cum se prepara crochetele de peste la cuptor
Pune pestele intr-un vas incapator, adauga cartoful zdrobit sau dat prin razatoarea cu gauri medii, patrunjelul, oul, parmezanul, pesmetul, putina sare si piper. Framanata compozitia pana cand este perfect omogena si densa.
Cu mainile usor unse cu ulei, formeaza mici crochete si pune-le in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Stropeste crochetele cu putin ulei de masline si coace-le in cuptorul preincalzit la 180oC, cate 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumenesc frumos si uniform. Lasa-le cateva minute sa se raceasca, apoi serveste-le cu o salata de sezon.
Sfat: Ar fi bine sa verifici cu un adult fileurile de peste. In mod normal nu ar trebui sa aiba oase, dar... e mai bine sa fiti sigure ca nu scapa nici cel mai mic oscior!
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: garfish.com.au