Feluri principale

#retete mini-pizza #mini-pizza rapida #mini-pizza #gateste cu cel mic #retete pizza #pizza

Gateste cu cel mic: Mini-pizza rapida

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de mini-pizza rapida.

Ingrediente pentru mini-pizza rapida

Pentru aluat:

  • 100g faina
  • 100g unt rece
  • 100g branza de vaci/ricotta
  • 1/4 lingurita de sare

Pentru topping:

  • 100g sos de rosii
  • 100-125g mozzarella/cascaval
  • 1 lingurita de oregano uscat

Cum se prepara mini-pizza rapida

Pune faina intr-un vas, iar in centrul ei adauga untul rece de la frigider, taiat in bucatele foarte mici, branzica de vaci bine scursa si sarea. Framanta pana obtii un aluat moale si omogen.

Inveleste-l in folie de plastic si pune-l in frigider timp de 2 ore. Dupa repaus, intinde aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie groasa cat un degetel. Decupeaza cu un pahar mini-pizzele si pune-le in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Apoi unge-le cu cate o lingura de sos de rosii, presara putin oregano uscat si adauga pe deasupra cateva cubulete de mozzarella.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 180oC, pentru 20 de minute sau pana cand se rumenesc uniform. Gusta-le calde, sunt delicioase!

Sfat: Aluatul va fi destul de lipicios cand il framanti, dar te sfatuisc sa nu mai adaugi faina, se va intari dupa ce il scoti din frigider. Cu cea mai buna prietena alaturi, va veti distra de minune modeland aluatul si alatuind impreuna pizzele.

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: cookdiary.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete