Feluri principale

#rulouri cu ricotta si sunca #rulouri cu ricotta #rulouri #gateste cu cel mic

Gateste cu cel mic: Rulouri cu ricotta si sunca

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de rulouri cu ricotta si sunca.

Ingrediente pentru rulourile cu ricotta si sunca

  • 1 foaie dreptunghiulara de foitaj
  • 250 g ricotta
  • 4-5 felii subtiri de sunca de Praga
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Cum se prepara rulourile cu ricotta si sunca

Pune ricotta bine scursa intr-un vas, adauga sare si piper dupa gust si oul intreg. Amesteca cu lingura pana se omogenizeaza. Asaza aluatul de foietaj pe masa pudrata cu putina faina si intinde-l cu facaletul, pudrat si el cu faina.

Unge aluatul cu crema de ricotta, lasand marginile foii neunse, si deasupra asaza feliile de sunca de Praga. Ruleaza aluatul si strange marginile cu degetelele. Taie rulouri groase cam de doua degete si pune-le in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coace-le in cuptorul preincalzit la 200oC, pentru 20-25 de minute. Serveste-le cand sunt caldute. Sunt foarte gustoase!

Sfat: Mama te poate ajuta sa tai rulourile si sa le coci.

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: myfussyeater.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare