Feluri principale

#retete #jamie oliver #bucatari celebri # retete jamie oliver #paste cu chiftele #chiftele de biscuiti

Gateste cu Jamie Oliver! Paste cu chiftelute in sos de rosii, pentru un plus de energie la inceput de toamna

A venit toamna, iar papilele noastre gustative incep sa pofteasca la preparate savuroase, calde, aromate si cat mai consistente, lasand in urma frunzele de salata si preparatele "usoare" de vara. Am cotrobait prin "caietul de retete" al excentricului bucatar Jamie Oliver si am considerat ca o reteta de paste cu chiftelute in sos aromat de rosii este reteta rapida, simpla, gustoasa si "confortabila" de care ai nevoie pentru a fi mai energic la inceput de toamna.

Paste cu chiftelute in sos parfumat de rosii

Ingrediente:

  • 4 fire de rozmarin
  • 12 biscuiti sarati (crackers)
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 500 g carne tocata de porc/vita sau amestecate
  • 1 lingura de oregano uscat
  • 1 ou mare
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cateva fire de busuioc proaspat
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu, proaspat sau uscat
  • 800 g de rosii taiate cubulete (fara coaja)
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 400 g spaghete sau penne
  • parmezan ras

Mod de preparare:

Alege frunzele de pe firele de rozmarin si toaca-le marunt. Zdrobeste biscuitii si amesteca-i cu rozmarinul, carnea tocata si mustarul intr-un vas. Asezoneaza cu sare si piper si adauga oul. Amesteca toate ingredientele cu mana, apoi imparte compozitia in 24 de chiftele mici. Asaza-le pe un platou si stropeste-le cu ulei de masline, apoi baga-le putin la frigider.

Fierbe pastele in apa cu sare, pana devin al dente. In timp ce pastele se fierb, prepara sosul. Pune o tigaie la incins cu ulei de masline, adauga ceapa si las-o sa se caleasca pana se inmoaie. Adauga apoi usturoiul, ardeiul iute si, dupa 30 de secunde, rosiile si otetul balsamic si lasa sosul sa fiarba.

Intre timp prajieste chiftelutele intr-o tigaie nonaderenta (este indicat sa utilizezi ulei de masline), timp de 8 - 10 minute, pana cand devin aurii, apoi muta-le in oala in care fierbe sosul si mai lasa-le sa fiarba putin, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Scurge pastele de apa, amesteca-le cu jumatate din sosul de rosii si putina apa, apoi asaza-le pe un platou si toarna restul de sos peste ele. Asaza chiftelutele deasupra. Presara busuioc proaspat si parmezan ras.

Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.



Sursa foto: cocinillas.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare