Feluri principale

# salata calda #salata #jamie oliver #gnocchi #carnati #bucatari celebri # retete jamie oliver

Gateste cu Jamie Oliver! Savuroasele gnocchi cu carnati si salata calda

Cand zici Jamie Oliver e cam ca si cum ai spune ca orice este posibil. Maestrul bucatar propune o reteta fabuloasa de gnocci cu carnati in sos picant alaturi de o salata calda cu alune de padure. Combinatia, pe cat de ciudata ar parea, pe atat este de savuroasa!

Gnocchi cu carnati si salata calda

Ingrediente:

Pentru gnocchi:

  • 400 g gnocchi
  • 4 carnati proaspeti picanti
  • 2 lingurite seminte de fenicul
  • 2 crengute de rozmarin
  • 125 ml vin rosu
  • 200 g broccoli
  • 700 g suc de rosii
  • 2 linguri iaurt

Pentru salata:

  • 2 felii bacon afumat
  • ulei de masline
  • 40 g alune de padure
  • 1 lingurita miere
  • 200 g fasole verde subtire
  • 300 g mix de verdeturi
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri otet de vin

Mod de preparare:

Intr-o cratita sau tigaie pune doua linguri de ulei, carnatii proaspeti curatati de piele, apoi adauga rozmarinul si semintele de fenicul.

Taie marunt feliile de bacon afumat si pune-le la prajit intr-o alta tigaie cu un strop de ulei. Adauga alunele de padure si o lingurita de miere lichida. Amesteca pana devin usor crocante si ia tigaia de pe foc.

Pune fasolea intr-o oala si toarna peste ea apa fierbinte cu sare. Dupa aproximativ 4-5 minute adauga si mixul de salata si lasa-le sa dea in clocot unu-doua minute. Apoi scoate fasolea si salata pe o farfurie, iar in apa in care au fiert adauga gnocchi si lasa-le sa fiarba 2 minute din momentul in care se ridica la suprafata.

In tigaia in care prepari carnatii toarna vinul Chianti si cand acesta s-a evaporat adauga broccoli maruntit si sucul de rosii si lasa la fiert 3-4 minute.

Intr-un bol, pune uleiul de masline extravirgin si otetul, un strop de sare si de piper si pune deasupra mixul de salata si pastai fierte si amesteca. Mai aseaza o data pe aragaz tigaia cu bacon si alune ca sa se incalzeasca, apoi rastoarna-le peste salata.

Strecoara gnocchi si adauga-le si pe ele peste sos si amesteca. Cand le servesti, pune desupra doua linguri de iaurt.

Cine este Jamie Oliver

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televizor intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

Surse foto: jamieoliver.com, voxtv.no

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului