Feluri principale

#mici din ciuperci #retete mici #retete vedete #retete raw #retete post #retete ciuperci #retete vegane

Gateste cu Olivia Steer: mici din ciuperci, o reteta raw-vegana

 

Vrei sa prepari o reteta raw-vegana inedita? Sau ti-e pofta de mici, dar tii post? Olivia Steer iti ofera o alternativa a celebrilor mici, ce nu contine carne si nu necesita coacere. Iata cat de usor se prepara!

Ingrediente pentru micii din ciuperci

  • 300g ciuperci, tocate marunt
  • 300g nuci macinate
  • o ceapa mica, taiata fin
  • 5 catei de usturoi, bine pisati
  • 300g grau incoltit macinat (prin masina de tocat carne sau in robotul de bucatarie)
  • 1 morcov mic, ras pe razatoarea mica
  • 1 lingurita condimente pentru mici
  • 30g boia dulce
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de seminte de psyllium

Cum se prepara micii din ciuperci

Mai intai prepara mixul de condiemnte pentru mici din: 1 lingura de cimbru, 5 boabe de piper, 5 boabe de enibahar, 10 seminte de coriandru, 1/2 lingurita de chimion, 1 anason stelat. Adauga toate ingredientele in rasnita de cafea pana obtii o pulbere. Pastreaza mmixul ed condimente intr-un borcanel din sticla opaca, care se inchide etans.

Intr-un bol incapator adauga toate ingredientele (mai putin uleiul si boiaua dulce) si amesteca bine pana rezulta o pasta nu foarte tare. Se modeleaza micii, apoi se ung cu un amestec facut din ulei si boia dulce, cu ajutorul unei pensule, ceea ce va da preparatului aspect de prajit. Exagerati, daca va face placere, si realizati mici adincituri cu muchia cutitului, ca sa imprimati micilor fara foc ceea n-au vazut in viata vietilor lor: dungile gratarului. Se lasa la deshidratat doua-trei ore.

Cum se servesc micii din ciuperci

Micii din ciuperci se servesc reci sau la temperatura camerei, alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: oliviasteer.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare