Vara este anotimpul gratarelor si al petrecerilor in aer liber. Daca te-ai saturat ce clasicele retete de friptura, de invitam sa incerci o noua reteta, de costite marinate in suc de ananas. Te asiguram ca vei primi toate laudele invitatilor.
Ingrediente pentru costitele marinate in suc de ananas
1 kilogram coaste de porc
200 ml suc de ananas, proaspat stors (nu folosi suc cumparat)
1 lingura boia de ardei iute
1/2 lingurita piper
1 ceapa taiata rondele
Cum se prepara costitele marinate in suc de ananas
Taie costitele astfel incat sa obtii cate o portie. Nu marina bucata intreaga, deoarece zeama nu va intra bine in aceasta si, in plus, nu va prinde o culoare maronie, pe toate partile, in momentul prepararii.
Ntr-un bol incaparot adauga sucul de ananas, boiaua, piperul si ceapa. Amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena, apoi adaua coastele de porc si amesteca bine. Lasa coastele la marinat minim 5 ore.
Incinge bine gratarul si unge-l cu putin ulei, pentru a evita lipirea carnii. Scoate coastele pe un platoru, presara sare peste acestea, si adauga-le pe gratr. Frige-le bine, pe toate partile pana cand sunt bine patrunse si devin usor caramelizate.
Cum se servesc costitele marinate in suc de ananas
Serveste costitele marinate in suc de ananas alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin rosu.
Sursa foto: taste.com.au