Gulasul este o mancare traditionala in Ungaria, foarte apreciata. In compozitie mai poti adauga si cartofi si boia iute. gulasul se serveste cu patrunjel si smantana pe deasupra.
Ingrediente pentru gulas unguresc
- 800 grame carne de vita
- 30 ml ulei
- 8 cepe
- 10 grame boia dulce
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 ardeiu iute
- patrunjel tocat
- smantana
- sare
- piper.
Cum se prepara gulasul unguresc
Intr-o cratita incinge uleiul. Adauga carnea taiata cubulete. Lasa carnea pe foc pana se rumeneste bine pe toate partile. Asezoneaza cu sare si piper.
ADauga peste carnea eapa tocata. Lasa la foc pana se caleste bine. Presara deasupra si boiaua. Amesteca bine ingredientele.
Adauga peste carne si ardeii taiati fasii. Lasa totul pe foc cateva minute. Adauga apoi si un pahar cu apa. Pune capac peste cratita si lasa sa fiarba timp de 20 de minute.
La final asezoneaza cu sare si piper dupa gust si mai lasa gulasul pe foc 5 minute.
Cum se serveste gulasul unguresc
Gulasul unguresc se serveste cu smantana si patrunjel pe deasupra.