Feluri principale

#pui in crusta #retete ieftine # retete pui #piept de pui #retete rapide

Ieftin si rapid! Piept de pui in crusta de fulgi de porumb

Vrei sa prepari rapid o mancare ieftina dar gustoasa in acelasi timp? Iata o reteta ce nu iti va lua mai mult de 10 minute pentru a o prepara si 30 pentru a o coace. Este delicioasa si poate fi preparata chiar si atunci cand ai musafiri neasteptati la masa.

 

Ingrediente pentru puiul in crusta de fulgi de porumb

  • 1 kg pipet de pui
  • ½ cana faina
  • 2 oua
  • o punga fulgi de porumb neindulciti
  • 3 linguri unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 2 lingurita booia de ardei dulce
  • sare
  • piper negru

Cum se prepara puiul in crusta de fulgi de porumb

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Taie pieptul de pui in bucati e dimensiunea dorita. Tine insa cont ca acesta se strange in momentul prepararii. Asezoneaza apoi cu sare si piper negru proaspat macinat.

Intr-o farfurie adauga faina, piperul cayenne, boiaua, amesteca bine si sareaza dupa gust.

Intr-un castron sau farfurie adanca bate ouale bine si asezoneaza-le cu sare si piper negru macinat.

Intr-o alta farfurie adauga fulgii de porumb.

Trece fiecare fasie prin amestecul de faina, prin ou, apoi din nou prin faina, si prin ou iar la final trece-l prin fulgii de porumb. Asigura-te ca acestia se prind foarte bine de bucatile de pui.

Asaza bucatile de pui in tava si stropeste-le cu unt topit. Coace puiul timp de 30 de minute.

Cum se serveste puiul in crusta de fulgi de porumb

Puiul in crusta de fulgi de porumb merge perfect alaturi de o garnitura de legume la aburi sau alaturi de o salata de sezon.

Sfat! Daca nu iti placce pieptul de pui poti folosi orice alta parte a puiului pentru a prepara aceasta reteta.

Sursa foto: fannetasticfood.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare