Ingrediente pentru puiul in crusta de fulgi de porumb
- 1 kg pipet de pui
- ½ cana faina
- 2 oua
- o punga fulgi de porumb neindulciti
- 3 linguri unt
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita piper cayenne
- 2 lingurita booia de ardei dulce
- sare
- piper negru
Cum se prepara puiul in crusta de fulgi de porumb
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Taie pieptul de pui in bucati e dimensiunea dorita. Tine insa cont ca acesta se strange in momentul prepararii. Asezoneaza apoi cu sare si piper negru proaspat macinat.
Intr-o farfurie adauga faina, piperul cayenne, boiaua, amesteca bine si sareaza dupa gust.
Intr-un castron sau farfurie adanca bate ouale bine si asezoneaza-le cu sare si piper negru macinat.
Intr-o alta farfurie adauga fulgii de porumb.
Trece fiecare fasie prin amestecul de faina, prin ou, apoi din nou prin faina, si prin ou iar la final trece-l prin fulgii de porumb. Asigura-te ca acestia se prind foarte bine de bucatile de pui.
Asaza bucatile de pui in tava si stropeste-le cu unt topit. Coace puiul timp de 30 de minute.
Cum se serveste puiul in crusta de fulgi de porumb
Puiul in crusta de fulgi de porumb merge perfect alaturi de o garnitura de legume la aburi sau alaturi de o salata de sezon.
Sfat! Daca nu iti placce pieptul de pui poti folosi orice alta parte a puiului pentru a prepara aceasta reteta.
Sursa foto: fannetasticfood.com