Feluri principale

#reteta falafel # chiftele falafel #retete simple #falafel #retete rapide

Innebunit dupa falafel? Invata sa il prepari acasa!

Bilutele de falafel sunt de fapt niste chiftelute din naut. Este o retete simpla, dar extrem de gustoasa. Asadar poti incerca sa le prepari acasa fara teama ca nu iti vor reusi. 

Ingrediente pentru falafel

  • 250g naut uscat
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa mare
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru macinate
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita turmenic (poate fi inlocuit cu boia)
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara chiftelutele falafel

Spala nautul si pune-l intr-un vas cu apa fiarta. Lasa-l sa se inmoaie pana a doua zi.

Scurge-l apoi de apa si adauga-l in robotul de bucatarie. Mixeaza foarte bine pana obtii o pasta.

Curata ceapa de coaja si tai-o in bucati. Adaug-o in robot peste naut, impreuna cu usturoiul si faina. Continua sa mixezi totul foarte bine. Intre timp spala verdeata si adaug-o in robot. Stropeste totul cu o lingura de ulei de masline si adauga condimentele. Cand obtii o compozitie omogena asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Modeleaza cu ajutorul mainilor unse cu ulei, bilute de dimensiuni mici.

Adauga ulei intr-o tigaie mai adanca. Cand s-a incins scufunda bilutele si lasa-le sa se prajeasca pana devin aurii. Scoate-le pe un prosop de hartie penrtu a absorbi excesul de ulei.

Cum se servesc chiftelutele falafel

Serveste chiftelutele falafel alaturi de salata, muraturi sau sos tzatzichi. Merg de minune si alaturi de o portie de humus.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului