Feluri principale

#mici preparati acasa #retete mici #gratar 1 mai #mici #gratar #1 mai

Invata sa faci cei mai buni mici pentru gratarul de 1 Mai

Parca n-ar fi 1 Mai o portie cativa mici abia luati de pe gratar! Pentru ca, de obicei, in preajma traditionalei Zile a Muncii fie galantarele cu pasta de mici s-au golit, fie ce a mai ramas are o calitate indoielnica, iti propunem doua retete de carne de mici pe care sa le prepari acasa. Garantat te vei bucura de mici atat de buni cum n-ai mai mancat!

Mici romanesti

Sursa foto: lapache.ro

Pasta originala de mici este realizata din amestec de carne de vita si oaie, insa romanii i-au adaugat carne de porc si condimente "neaose".

Ingrediente:

  • 500 g piept de vita
  • 400 g pulpa de oaie
  • 200 g piept de porc
  • 200 g grasime de porc (optional)
  • 250 ml supa de oase
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • sare

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite si de zgarciuri, taia-o in bucati si toac-o marunt la masina de tocat. Daca vrei ca micii sa iasa putin mai zemosi, mai grasi, da si slanina prin masina si amesteca bine intr-un bol. Adauga cimbrul, piperul, boiaua de ardei, bicarbonatul stins cu 2-3 picaturi de otet, usturoiul zdrobit si o lingurita de sare.

Integreaza in compozitie supa de oase si amesteca bine carnea pentru a obtine o pasta omogena. Las-o la frigider pana a doua zi, insa inainte sa formezi micii, gusta carnea si mai adauga-i daca este necesar sare si piper.

Sursa foto: sinaia.tavernasarbului.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.