Feluri principale

#burgeri vegetarieni # burgeri vinete #burgeri

Iti plac burgerii? Cum sa prepari burgeri deliciosi din vinete! Reteta pe care o vei adora

Legumele sunt esentiale in orice dieta. Pentru a le consuma cu mai mult drag este important sa le introduci in alimentatie astfel incat sa-ti placa preparatul. Din fericire exista o multime retete delicioase cu legume, pe care le poti incerca.

Iata, asadar, o reteta de burgeri de vinete, abosult delicioasa! 

Ingrediente 

  • o vanata mare sau doua mici
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • 75 de grame tarate de ovaz
  • doua oua
  • Catei de usturoi dupa gust
  • O legatura de patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline 

Burgeri de vinete - Mod de preparare

Spala toate legumele, curata-le si taie-le jumatati. Pune-le pe toata intr-o tava de copt si coace-le pana cand sunt bine patrunse.  Timpul de coacere difera in functie de cuptor de la 30 la 45 de minute. 

Cand se racesec, indeparteaza pielea de la viente si de la ardei. Toaca apoi toate legumele cu ajutorul unui cutit, foarte marunt. 

Pune legumele intr-un bol si adauga peste acestea usturoiul si patrunjelul tocat marunt, ouale si sarea. Amesteca bine apoi adauga taratele de ovaz. Daca legumele sunt foarte zemoase, poti lua in calcul adaugarea unei cantitati mai mare de tarate. Asteapta insa 20 de minute ca taratele sa aiba timp sa absoarba zeama.

Trebuie sa obtii o textura care sa-ti permita sa modelezi burgerii. 

Intr-o tigaie nonaderenta, unsa cu putin ulei adauga burgerii de legume si frige-I bine pe ambele parti, pana cand sunt bine patrunsi. Ouale trebuie sa se lege.

Serveste burgerul intr-o chifla speciala, alaturi de sosurile dorite si de legume. Daca dorresti poti adauga si branza care sa se topeasca cat legumele sunt inca fierbinti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului