Feluri principale

#lasagna #paste #carnati #dovlecei

Lasagna cu carnati si dovlecei

Lasagna cu carnati si dovlecei este un preparat delicios si o alternativa savuroasa a retetei traditionale de lasagna. Combinatia de carnati, dovlecei, branza cremoasa si parmezan are o savoare aparte. Acest fel de mancare poate fi servit si atunci cand ai invitati. Poti asorta si un pahar de vin alb.
 

Ingrediente pentru lasagna cu carnati si dovlecei
 

  • 500 ml sos de tomate
  • 15 ml ulei de masline
  • 450 carnati de porc
  • 2 dovlecei
  • 450 grame ricotta
  • 1 ou
  • 250 grame mozzarella
  • 50 grame parmezan ras
  • paste pentru lasagna.
     

Cum se prepara lasagna cu carnati si dovlecei
 

Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-o tava pentru lasagna toarna 50 grame sos de tomate.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga carnatii si dovleceii taiati si lasa-i pe foc timp de 10 - 15 minute. Intr-un bol amesteca branza ricotta cu oul, mozzarella si 50 grame de parmezan ras.

Aseaza in tava 3 foi de paste pentru lasagna, peste sosul de tomate. Toarna jumatate din compozitia cu dovleci si carnati. Toarna apoi jumatate din mixtura cu branza si 250 ml sos de tomate. Intinde sosul pe toata suprafata, cu ajutorul unei spatule . Repeta operatiunea, incepand cu pastele, compozitia de carnati, branza si sosul de tomate. Deasupra presara restul de parmezan ras.

Da tava la cuptor timp de 45 - 50 de minute.
 

Cum se serveste lasagna cu carnati si dovlecei
 

Lasagna cu carnati si dovlecei se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare