Feluri principale

#lasagna #branza #spanac

Lasagna cu spanac

are la baza foile de aluat, sosul si branza. In loc de carne, poti folosi spanac. Incearca o reteta de lasagna cu spanac, sos de rosii, ulei de masline si branza.

Ingrediente pentru lasagna cu spanac
 

  • 16 foi de lasagna
  • 3 cani de spanac fiert
  • 4 cani sos de rosii
  • 1 ½ cani branza
  • 1 ½ mozzarella rasa
  • 2 cani parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara lasagna cu spanac


Spanacul se lasa la racit, apoi se taie in bucati. Foile de lasagna se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet. Incalzeste cuptorul la 220 Celsius si unge o tava cu ulei de masline.

Apoi pune un de sos de tomate in tava, deasupra aseaza un strat de foi pentru lasagna. Adauga un nou strat de sos de rosii, sare si piper, un strat de spanac (o treime), un strat de branza ricotta , unul de mozarella si unul de parmezan.

Apoi repeta inca de doua ori aceeasi procedura, iar ultimul strat pune foi de lasagna, sos de rosii, ricotta si parmezan.

Se da la cuptor pentru 30 de minute.
 

Cum se serveste lasagna
 

Se lasa cateva minute inainte de a fi servita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare