are la baza foile de aluat, sosul si branza. In loc de carne, poti folosi spanac. Incearca o reteta de lasagna cu spanac, sos de rosii, ulei de masline si branza.
Ingrediente pentru lasagna cu spanac
- 16 foi de lasagna
- 3 cani de spanac fiert
- 4 cani sos de rosii
- 1 ½ cani branza
- 1 ½ mozzarella rasa
- 2 cani parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara lasagna cu spanac
Spanacul se lasa la racit, apoi se taie in bucati. Foile de lasagna se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet. Incalzeste cuptorul la 220 Celsius si unge o tava cu ulei de masline.
Apoi pune un de sos de tomate in tava, deasupra aseaza un strat de foi pentru lasagna. Adauga un nou strat de sos de rosii, sare si piper, un strat de spanac (o treime), un strat de branza ricotta , unul de mozarella si unul de parmezan.
Apoi repeta inca de doua ori aceeasi procedura, iar ultimul strat pune foi de lasagna, sos de rosii, ricotta si parmezan.
Se da la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se serveste lasagna
Se lasa cateva minute inainte de a fi servita.