Feluri principale

#ulei de masline #parmezan #vinete #rosii #ceapa #lasagna #usturoi #ricotta

Lasagna cu vinete

Lasagna cu vinete este un preparat delicios, potrivit pentru mesele in familie. Este consistenta, sanatoasa si aromata. Se serveste ca atare.


Ingrediente pentru lasagna cu vinete
 

  • 3 vinete
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi
  • 400 grame rosii tocate
  • 10 ml otet balsamic
  • 300 grame branza ricotta
  • un praf de zahar
  • un praf de nucsoara
  • 100 grame frunze proaspete de busuioc tocate
  • 100 grame parmezan ras
  • sare
  • piper.
     

Cum se prepara lasagna cu vinete
 

Taie vinetele in felii. Unge toate feliile de vinete cu ulei de masline.

Aseaza feliile de vinete intr-o tava unsa cu unt. Da la cuptor pentru 20 de minute.

Intr-o tigaie incinge uleiul. Adauga ceapa si caleaste-o timp de 5 minute. Adauga apoi usturoiul si lasa-l pe foc 1 minut.

Adauga rosiile si lasa sa dea in clocot. Da focul mai mic si mai fierbe timp de 10 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Adauga otetul balsamic, zaharul, sarea si piperul.

Intr-un bol amesteca branza ricotta cu nucsoara, busuiocul, sarea si piperul. Amesteca bine pana obtii o pasta omogena.

Intr-o tava aseaza un strat de vinete. Peste vinete adauga un strat de sos de tomate . Peste sos toarna jumatate din sosul cu branza.

Adauga apoi un nou strat de vinete, restul de sos de tomate, sosul de branza si vinete. Peste vinete presara parmezanul ras.

Da la cuptor pentru 30 de minute.
 

Cum se serveste lasagna cu vinete
 

Lasagna cu vinete se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului