Ingrediente pentru lasagna cu legume
- 1 pachet foi de lasagna (fara ou)
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 1 telina medie
- 2 ardei grasi
- 2 dovlecei
- 250 g rosii in bulion
- ulei
- sare
- piper
- boia dulce
Cum se prepara lasagna cu legume
Curata morcovii, ceapa si telina de coaja si taie-le in bucati potrivite. Adauga-le in robotul de bucatarie, si mizeaza-le bine, pana devin foarte marunte. Daca nu ai robot de bucatarie da legumele prin razatoare.
Pune la incins o tigaie cu putin ulei. Adauga legumele si lasa-le sa se inabuse bine, pana se inmoaie. Daca este necesar adauga cate putina apa, pentru a nu se arde.
Intre timp curata restul legumelor si taie-le ubulete potrivite. Adauga-le peste celelalte legume si lasa-le la inabusit timp de 5-10 minute. Adauga apoi rosiile in bulion si asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, dupa gust. Lasa compozitia sa fiarba timp de 2-3 minute.
Intr-o tava sau intr-un vas de yenna adauga un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume, inca un strat de foi si tot asa pana obtii trei straturi de legume.
Acopera ultimul strat de foi cu sos de rosii si, daca este necesar adauga apa cat sa ajunga pana la ultimul strat de foi.
Sfat: Daca doresti poti adauga intre straturi, branza tofu, rasa. Este o branza de post, fabricata din soia.
Adauga totul la cuptor pana cand apa scade iar foile sunt bine patrunse, circa 20-30 de minute.
Cum se serveste lasagna cu legume
Serveste lasagna cu legume, decorata cu patrunjel sau ceapa verde. Merge foarte bine cu un pahar de vin alb alaturi.
Sursa foto: recipeshubs.com