Feluri principale

#lasagna cu legume #lasagna de post #retete de post #lasagna #retete lasagna

Lasagna cu legume, perfecta in postul Craciunului

A inceput postul Craciunului! Este perioada perfecta pentru a iti detoxifia organismul si a te bucura de alimente bogate in vitamine. Invata cum sa prepari o lasagna delicioasa cu legume, ce va fi apreciata de intreaga familie.

Ingrediente pentru lasagna cu legume

  • 1 pachet foi de lasagna (fara ou)
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 telina medie
  • 2 ardei grasi
  • 2 dovlecei
  • 250 g rosii in bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Cum se prepara lasagna cu legume

Curata morcovii, ceapa si telina de coaja si taie-le in bucati potrivite. Adauga-le in robotul de bucatarie, si mizeaza-le bine, pana devin foarte marunte. Daca nu ai robot de bucatarie da legumele prin razatoare.

Pune la incins o tigaie cu putin ulei. Adauga legumele si lasa-le sa se inabuse bine, pana se inmoaie. Daca este necesar adauga cate putina apa, pentru a nu se arde.

Intre timp curata restul legumelor si taie-le ubulete potrivite. Adauga-le peste celelalte legume si lasa-le la inabusit timp de 5-10 minute. Adauga apoi rosiile in bulion si asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, dupa gust. Lasa compozitia sa fiarba timp de 2-3 minute.

Intr-o tava sau intr-un vas de yenna adauga un strat de foi de lasagna, apoi un strat de legume, inca un strat de foi si tot asa pana obtii trei straturi de legume.

Acopera ultimul strat de foi cu sos de rosii si, daca este necesar adauga apa cat sa ajunga pana la ultimul strat de foi.

Sfat: Daca doresti poti adauga intre straturi, branza tofu, rasa. Este o branza de post, fabricata din soia.

Adauga totul la cuptor pana cand apa scade iar foile sunt bine patrunse, circa 20-30 de minute.

Cum se serveste lasagna cu legume

Serveste lasagna cu legume, decorata cu patrunjel sau ceapa verde. Merge foarte bine cu un pahar de vin alb alaturi.

Sursa foto: recipeshubs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare