Daca vrei sa mananci ceva mai usor, profita de legumele verii pentru a pregati o lasagna vegetala. Serveste-o cu o salata verde si cu class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/paine" title="paine">paine " title="paine">paine crocanta.
Ingrediente pentru lasagna vegetala
- 450 gr dovlecei
- 1 vanata
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 kg rosii coapte, taiate
- 2 catei de usturoi, taiati
- 2 linguri otet balsamic
- 10 frunze busuioc
- 250 gr mozzarella proaspata
- 150 gr foi de lasagna
- 100 gr parmezan ras
-
sare si piper.
Cum se prepara lasagna vegetala la cuptor
Taie dovleceii si vinetele pe diagonala. Unge un gratar cu ulei, apoi da si bucatelele de vinete si dovlecei cu ulei si pune-le sa se gratineze.
Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Unge o tava, apoi pune un strat de felii de rosii, apoi un strat de dovlecei si vinete. Adauga un strat din jumatate din cantitatea de usturoi si o lingura de otet balsamic. Adauga jumatate din frunzele de busuioc, apoi asezoneaza totul cu sare si piper.
Adauga jumatate din cantitatea de mozzarella, taiata felii, apoi pune un strat de foi de lasagna. Repeta procedura cu straturile. Ultimul strat sa fie unul de rosii. Presara parmezanul ras. Da tava la cuptor pentru 30 de minute, invelind intai tava intr-o hartie de copt.
Cum se serveste lasagna vegetala la cuptor
Se serveste calda.