Feluri principale

#lasagna #mozzarella #legume #rosii #busuioc #ulei de masline #parmezan #dovlecei #usturoi

Lasagna vegetala la cuptor

Daca vrei sa mananci ceva mai usor, profita de legumele verii pentru a pregati o lasagna vegetala. Serveste-o cu o salata verde si cu class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/paine" title="paine">paine " title="paine">paine crocanta.
 

Ingrediente pentru lasagna vegetala
 

  • 450 gr dovlecei
  • 1 vanata
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 kg rosii coapte, taiate
  • 2 catei de usturoi, taiati
  • 2 linguri otet balsamic
  • 10 frunze busuioc
  • 250 gr mozzarella proaspata
  • 150 gr foi de lasagna
  • 100 gr parmezan ras
  • sare si piper.
     

Cum se prepara lasagna vegetala la cuptor
 

Taie dovleceii si vinetele pe diagonala. Unge un gratar cu ulei, apoi da si bucatelele de vinete si dovlecei cu ulei si pune-le sa se gratineze.

Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Unge o tava, apoi pune un strat de felii de rosii, apoi un strat de dovlecei si vinete. Adauga un strat din jumatate din cantitatea de usturoi si o lingura de otet balsamic. Adauga jumatate din frunzele de busuioc, apoi asezoneaza totul cu sare si piper.

Adauga jumatate din cantitatea de mozzarella, taiata felii, apoi pune un strat de foi de lasagna. Repeta procedura cu straturile. Ultimul strat sa fie unul de rosii. Presara parmezanul ras. Da tava la cuptor pentru 30 de minute, invelind intai tava intr-o hartie de copt.
 

Cum se serveste lasagna vegetala la cuptor
 

Se serveste calda.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.