Feluri principale

#retete lasagna #retete #lasagna #feluri principale #lasagna cu 4 feluri de branza #lasagna branza

Lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza

Lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza este un preparat delicios pentru care ai nevoie de branza feta, ricotta, mozzarella si parmezan.

Ingrediente pentru lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza

  • 2 cesti de dovleac curatat si taiat
  • 1 vanata
  • 5 rosii
  • 500 g de ricotta
  • 250 g de branza feta
  • 2/3 ceasca de sos pesto
  • 2 oua
  • sare si piper
  • 450 g de sos de rosii
  • foi proaspete de lasagna
  • 1 1/3 ceasca de mozzarella rasa
  • 1 ceasca de parmezan ras

Cum se prepara lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza

Rumeneste dovleacul la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de 30 de minute. Dupa 15 minute adauga si rosiile langa dovleac si lasa-le sa coaca impreuna. Feliaza vanata in rondele si gateste-o pe un gratar, aproximativ 10-15 minute.

Amesteca ricotta, branza feta, sosul pesto si ouale intr-un bol mediu si asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust. Incorporeaza si dovleacul in compozitie.

Pune jumatate din cantitatea de sos de rosii intr-o tava si apoi intinde 2 foi de paste peste el. Adauga un strat de vinete si apoi unul de compozitie cu branzeturi, aproximativ jumatate din cantitatea totala. Acopera cu inca 2 foi de lasagna si pune deasupra rosiile coapte si restul mixului de ricotta. Presara deasupra o parte din cantitatea de mozzarella si mai adauga 2 foi de lasagna. Toarna restul rosiilor coapte peste, alaturi de mozzarella ramasa. Mai asterne 1 rand de paste si acopera-l cu sosul tomat. Presara parmesan pe deasupra.

Cum se serveste lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza

Poti servi acest preparat delicios alaturi de un pahar de vin. Daca preferi soiurile albe, opteaza pentru Chardonnay sau Pinot Gris. Daca, insa, esti o impatimita a substantelor bahice de culori sangerii, nu vei da gres cu un Pinot Noir.

Sursa foto: tastefoodblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare