Ingrediente
- 170 g paste integrale sau normale
- Spray pentru gatit
- 340 g piept de pui dezosat, taiat cubulete (cat pentru o inghititura)
- 1/2 ceapa alba, tocata marunt
- 1 cana si jumatate lapte normal sau degrsat (dupa preferinta)
- 1 lingura de faina
- 100g branza Cheddar
- 200g mozzarella
- 100g parmezan
- 100g baby spanac
- sare
- piper macinat
Cum se prepara
Pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, scurge apa.
Intre timp pune la incins o tigaie mare, nonaderenta. Stropeste-o bine cu spray de gatit. Adauga puiul si ceapa tocata marunt si caleste totul timp de 4-6 minute, sau pana cand puiul este bine patruns.
Separat, intr-un vas, amesteca bine laptele cu faina. Adauga faina treptat, in ploaie, pentru a nu se forma cocoloase. Cand amestecul este gata, toarna-l peste pui. Gateste totul la foc mic. Cand laptele se incinge si sosul incepe sa se ingroase usor, adauga branzeturile si continua sa amesteci.
Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Tine cont ca in compozitie vor ajunge si pastele, spanacul si rosiile.
Cand sosul incepe sa se ingroase si branza este bine topita, adauga pastele. Amesteca bine si stinge focul. Muta tigaia de pe ochi, pentru a nu se mai incinge si incorporeaza spanacul, pastrand cateva frunze pentru servire.
Serveste totul fierbinte si presara desupra cateva frunze de spanac pentru décor. Poti adauga si parmezan daca mai doresti.