Macroul cu lamaie este un preparat cu peste potrivit pentru pranz sau cina. Il poti servi cu o garnitura de cartofi fierti, presarati cu patrunjel tocat.
Ingrediente pentru macrou cu umplutura de lamaie
- 4 pesti macrou
- ½ lamaie
- 1 frunza de dafin, tocata
-
sare si piper negru macinat
Pentru umplutura
- unt
- 1 ceapa mica, taiata fin
- 75 gr pesmet proaspat, alb
- coaja si sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
-
½ ou, batut.
Cum se prepara macroul cu umplutura de lamaie
Pune untul in tigaie, sa se topeasca. Adauga ceapa si caleste-o cam 5 minute, pana capata o culoare aurie. Pune ceapa intr-un castron si amestec-o cu pesmetul, coaja si sucul de lamaie, patrunjelul si oul batut.
Unge macroul pe deasupra cu un sos din suc de lamaie, sare si piper. Ia compozitia din castron si umple pestele cu ea.
Pune apa intr-o tava, adauga frunza de dafin, sare si piper, aseaza pestele, acopera tava sau acopera pestele cu o folie de aluminiu . Lasa pestele la cuptor la 160 grade Celsius, pentru 20 de minute.
Cum se serveste macroul cu umplutura de lamaie
Se serveste imediat, cu o garnitura din cartofi fierti cu patrunjel.