Feluri principale

#vin #wok #carne #pui

Mancare chinezeasca: aripi de pui in vin rosu

Un preparat specific bucatariei chinezesti este cel de fierte in . Ingredientele nu sunt deloc complicate si nici modul de preparare.

Ingrediente pentru aripi de pui in vin rosu
 

  • 6 aripi de pui
  • 3 ciuperci chinezesti
  • 170 gr muguri de
  • 30 gr ghimbir
  • 1 arpagic (partea alba)
  • 1 ½ lingura vin rosu
  • 1 cana supa de pui
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 lingura ulei de susan
  • ulei
     

se prepara aripile de pui in vin rosu
 

Taie aripile in 2, eliminand colturile. Apoi unge carnea cu 1 lingura de sos de soia. Ia ciupercile chinezesti si taie-le coditele tari si arunca-le. Ciupercile trebuie apoi taiate bucati. Taie apoi si mugurii de bambus , ceapa si ghimbirul.
Pune 4 linguri de ulei intr-o tigaie si incinge-le la 200 grade Celsius. Prajeste bucatile de in ulei, pana cand capata culoare.

Intr-o alta tigaie, de preferinta un wok, pune 2 linguri de ulei, incinge-l si pune arpagicul si ghimbirul. Cand legumele incep sa-si lase aroma, adauga ciupercile si mugurii de bambus. Adauga supa de pui, sosul de soia, zaharul si vinul din orez. Apoi pune in aceasta compozitie aripioarele de pui pe care le-ai prajit intai in prima tigaie. Acopera si lasa totul al fiert 10 minute, la foc mediu.

Scutura din cand in cand tigaia, astfel incat ingredientele sa nu se arda. Cand sosul s-a micsorat, scoate capacul si da focul mai tare. Adauga si vinul rosu si uleiul de susan si apoi serveste.
 

Cum se servesc aripile de pui in vin rosu
 

Se servesc imediat.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.