Feluri principale

#wok #porc #carne #ananas #mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca: friptura de porc dulce-acrisoara

Daca iti plac mancarurile din carne cu ananas, incearca o friptura de porc, dulce-acrisor, cu sos din ananas si ardei gras . Este o reteta chinezeasca usor de realizat.

Ingrediente pentru friptura de porc dulce-acrisor

 

  • 450 gr carne de porc
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 ardei verde mediu, taiat
  • 1 ceapa medie, taiata
  • 1 cana compot de ananas
  • ¼ cana zahar brun
  • ¼ otet balsamic din vin alb
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri sos de soia
     

se prepara friptura de porc dulce-acrisor
 

Incalzeste o tigaie mare sau un , adauga ulei si caleste ardeiul cu ceapa 3 minute. Apoi scoate legumele din wok si pune-le deoparte.

In aceeasi tigaie, pune jumatate din carnea de porc si prajeste-o pana isi schimba culoarea. Apoi scoate-o, pune cealalta jumatate din carne, prajeste-o si pe aceasta, adauga si prima cantitate si lasa-le pe foc sa se patrunda bine.

Scurge ananasul, pastrand sucul intr-o cana. Apoi toarna intr-o cratita sucul de ananas, zaharul brun, otetul balsamic, amidonul de porumb si sosul de soia. Lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba. Lasa-le asa un minut, pana cand sosul se ingroasa. Nu uita sa amesteci mereu.

Pune in wok , peste carne, ardeiul gras, ceapa, ananasul si sosul de ananas. Lasa mancarea pe foc pana cand este patrunsa bine si sosul s-a ingrosat.
 

Cum se serveste friptura de porc dulce-acrisor
 

Se serveste simpla sau cu orez.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului