Feluri principale

#miere #usturoi #carne #rata #friptura

Mancare chinezeasca: friptura de rata cu miere

Friptura de rata este gustoasa daca o prepari cu un sos dulce. O posibilitate este sa faci o friptura de rata cu miere, pentru a-i accenta aroma.

Ingrediente pentru friptura de rata cu miere
 

  • 1 rata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 cepe verzi, taiate marunt
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri vin de orez sau sherry
  • 1 ½ lingura miere
  • 1 cana de apa fiarta
  • sare
     

Cum se prepara friptura de rata cu miere
 

Freaca rata cu sare, atat pe dinauntru, cat si pe dinafara.

Amesteca intr-un castron usturoiul, ceapa verde, sosul de soia si vinul de orez. Toarna apoi jumatate din cantitatea obtinuta intr-un alt castron.

In primul castron pune mierea si amesteca bine. Freaca apoi rata cu aceasta compozitie si lasa-o sa se usuce.
Al doilea castron cu compozitia din sos de soia, ceapa si usturoi trebuie folosit pentru a umple cavitatea ratei.

Aseaza apoi rata intr-o tava cu putina apa. Da tava la cuptor pentru 2 ore, la 180 grade Celsius.
 

Cum se serveste friptura de rata cu miere
 

Se serveste calda.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului