Friptura de rata este gustoasa daca o prepari cu un sos dulce. O posibilitate este sa faci o friptura de rata cu miere, pentru a-i accenta aroma.
Ingrediente pentru friptura de rata cu miere
- 1 rata
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 cepe verzi, taiate marunt
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri vin de orez sau sherry
- 1 ½ lingura miere
- 1 cana de apa fiarta
-
sare
Cum se prepara friptura de rata cu miere
Freaca rata cu sare, atat pe dinauntru, cat si pe dinafara.
Amesteca intr-un castron usturoiul, ceapa verde, sosul de soia si vinul de orez. Toarna apoi jumatate din cantitatea obtinuta intr-un alt castron.
In primul castron pune mierea si amesteca bine. Freaca apoi rata cu aceasta compozitie si lasa-o sa se usuce.
Al doilea castron cu compozitia din sos de soia, ceapa si usturoi trebuie folosit pentru a umple cavitatea ratei.
Aseaza apoi rata intr-o tava cu putina apa. Da tava la cuptor pentru 2 ore, la 180 grade Celsius.
Cum se serveste friptura de rata cu miere
Se serveste calda.