Feluri principale

#ceapa #ghimbir #pui

Mancare chinezeasca: pui beat

Pui beat sau pui imbatat este un preparat din bucataria chinezeasca foarte cunoscut si in plan international. Ingredientele sunt putine si simple. Ceea ce este specific acestui preparat este faptul ca se serveste rece.

Ingrediente pentru pui beat
 

  • 1.400 kg pui gatit
  • 2 felii de ghimbir
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri se sare
  • vin de orez sau sherry
     

Cum se prepara mancarea chinezeasca cu pui beat
 

Spala bine puiul si sterge-l. Pune la fiert o oala cu apa, adauga ghimbirul, ceapa si sarea si lasa sa fiarba cateva minute. Adauga apoi puiul si lasa-l sa se faca 30 de minute. Scoate apoi puiul din oala, scurge-l bine si lasa-l sa se raceasca.

Taie-l apoi in bucati (copane, piept si aripi). Intr -un borcan mare, curat, pune bucatile de carne si toarna peste ele vinul de orez sau sherry-ul, astfel incat sa acoperi puiul. Da borcanul la frigider pentru mai multe zile.
 

Cum se serveste mancarea chinezeasca cu pui beat
 

Se serveste rece, garnisit cu putin coriandru .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului