Puiul cu lamaie poate fi pregatit si in varianta asiatica. Foloseste condimente si suc proaspat de lamaie pentru un preparat savuros si usor de facut.
Ingrediente pentru pui chinezesc cu lamaie
- ¾ cana amidon de porumb
- ¾ cana
- 2 galbenusuri de ou
- 4 bucati piept de pui dezosat, injumatatit
- 2 cani
- 3 linguri zahar brun
- 1 lingura ghimbir proaspat, macinat
- 1 cana supa de pui
- 1/3 cana suc de lamaie
-
½ cana taiat
se prepara puiul chinezesc cu lamaie
Pune intr-un castron amidonul de porumb (jumatate de cana), ¼ cana apa si galbenusurile. Amesteca pana obtii o pasta fina. Apoi adauga carnea de pui, amestecand astfel incat sa se unga pe toate partile cu sos.
Pune intr-un 2 linguri de ulei si lasa sa se incinga. Apoi prajeste carnea in ulei pana cand capata o culoare aurie. Scoate puiul din tigaie, aseaza-l pe prosoape de hartie ca sa se scurga din el uleiul.
In alta tigaie pune 2 linguri amidon de porumb, zahar brun si ghimbir. Toarna apoi ½ cana de apa si supa de pui. Acopera cu un capac si lasa-le la foc mediu. Amesteca din cand in cand, astfel incat sosul sa fie tot mai ingrosat. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba si tine-le la fiert 1 minut.
Scoate tigaia de pe foc, scurge in ea sucul de lamaie, apoi toarna intreaga compozitie peste pui si serveste.
Cum se serveste puiul chinezesc cu lamaie
Se serveste cu arpagic presarat pe deasupra preparatului.