O reteta chinezeasca usor de realizat este puiul cu orez. Preparatul este usor si sanatos, potrivit pentru un pranz sau o cina simpla si gustoasa.
Ingrediente pentru pui chinezesc cu orez
- 5 ciuperci chinezesti , uscate
- 450 gr piept de pui, dezosat
- 2 cepe mici, taiate fin
- 1 ½ cani orez cu bob lung
- 2 lingurite de soia
- 2 lingurite vin de orez sau sherry
- ½ lingurite ulei de susan
-
¼ lingurite zahar
Cum se prepara puiul chinezesc cu orez
Scufunda ciupercile uscate intr-o oala cu apa fiarta, pentru 20 de minute. Acestea vor redeveni fragede. Scurge-le apoi bine de apa, taie-le coditele si apoi marunteste ciupercile.
Fa o marinata din sosul de soia, vinul de orez sau sherry, uleiul de susan si zahar. Taie puiul in bucatele si pune-le in marinata 20 de minute, apoi scoate carnea si inlatura resturile de marinata.
Pune orezul intr-o oala, cu apa, la fiert. Lasa-l 10 minute, pana cand apa care acoperea orezul s-a evaporat, adauga puiul, ciupercile si ceapa. Amesteca bine intreaga compozitie.
Acopera cu un capac si lasa mancarea sa se faca 20 de minute.
Cum se serveste puiul chinezesc cu orez
Se serveste imediat.