Puiul dulce-acrisor este un preparat chinezesc, facut din legume si piept dezosat. Reteta este simpla, deoarece ingredientele se fac in aceeasi tigaie.
- Ingrediente pentru pui dulce-acrisor
- 3 bucati piept de pui dezosat
- 3 linguri ulei vegetal
- 1 ardei gras , verde, taiat
- 1 ceapa mica, taiata
- 1 cana castane , scurse bine
- 1 cana telina, taiata
- 1 cub concentrat de supa de pui
- 1 lingura sare
- 3 linguri otet din cidru de mere
- 1 ¼ cana zahar brun
- 1 cana pastai de fasole
- 1 cana ananas, scurs
- 3 linguri amidon de porumb
-
2 linguri de apa
Cum se prepara puiul dulce-acrisor
Taie carnea de pui in bucatele.
Toarna ulei intr-o tigaie sau intr-un wok. Dupa ce se incinge uleiul, prajeste carnea 5 minute, pana cand aceasta devine albicioasa. Pune peste ea ardeiul, ceapa, telina, castanele, sarea, otetul si zaharul brun. Topeste cubul de concentrat de pui in ½ cana de apa si toarna peste celelalte ingrediente din cratita.
Acopera cu un capac si lasa totul la fiert cam 15 minute. Nu uita sa amesteci din cand in cand.
Adauga apoi pastaile si ananasul si amesteca. Pune itr-un castron amidonul de porumb cu niste apa, amesteca si toarna peste mancarea din tigaie. Lasa totul la fiert cam 3 minute.
Cum se serveste puiul dulce-acrisor
Se serveste cald, cu o garnitura de orez.