Unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare chinezesti este puiul cu . In loc sa mergi la un restaurant, il poti face si acasa. Incearca o reteta de pui cu taitei .
Ingrediente pui prajit cu taitei
- 230 gr taitei
- 1 lingura ulei vegetal
- 450 gr piept de pui dezosat, taiat felii
- 2 morcovi, decojiti si taiati fin
- 1 legatura de arpagic, taiat
- ½ ardei gras rosu, taiat fin
- ¼ cana sos de soia
- 1 cana telina taiata
- 1 cana castane comestibile
- ½ lingura usturoi praf
- ½ lingura
- 1 lingura coriandru uscat
-
2 linguri alune prajite
se prepara puiul prajit cu taitei
Pregateste taiteii conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge-i bine de apa.
Foloseste o tigaie mare sau un wok pentru a sota carnea de pui, morcovii, arpagicul si ardeiul gras, in ulei. Tine-le pe foc 4 minute, amestecand mereu, atat cat puiul sa capete o culoare albicioasa.
Adauga apoi sosul de soia, telina, castanele, praful de usturoi, piperul alb si coriandrul. Amesteca toate ingredientele, acopera cu un capac si lasa mancarea sa fiarba 5 minute, la foc moderat. Apoi pune si taiteii.
Cum se serveste puiul prajit cu taitei
Presara alunele prajite si serveste.