Feluri principale

#retete tofu # mancare vegana #mancare chinezeasca #retete vegane

Mancare chinezeasca vegana: tofu cu legume si taitei

Tii post sau pur si simplu, ai renuntat la carne, dar iti place mancarea chinezeasca? Avem o reteta simpla si usor de preparat, ideala pentru intreaga familie. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente:

  • 8 cani de apa
  • 170 g linguine proaspete sau taitei chinezesti cu ou 
  • 1/2 cana supa de legume nesarata
  • 2 lingurita amidon de porumb
  • 2 linguri seminte de susan prajite usor intr-o tigaie fara ulei 
  • 170 g tofu taiat cubulete
  • 280g ciuperci shiitake (poti folosi si alte ciuperci), taiate felii 
  • 1 ardei gras rosu, taiat betisoare
  • 150g varza napa (poti folosi si varza normala), tocata julienne
  • 3 linguri sos de soia cu continut redus de sare
  • 1 cana boabe de edamame  (congelate sau din conserva)
  • 2 linguri ulei

Cum se prepara

Pune apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot adauga pastele si fierbe-le conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge-le de apa si trece-le pe sub un jet de apa rece.

In timp ce pastele fierb, adauga amidonul treptat si amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.

Intr-o tigaie incapatoare, tip wok, adauga uleiul si pune-l la incins. Adauga cubuletele de tofu si gateste-le pana incep sa prinda o culoare maronie (aproximativ 5 minute). Cand este gata, pune tofu pe o farfuri.

In aceeasi tigaie mai adauga o lingura de ulei, ciupercile, ardeiul gras si caleste totul timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga apoi varza si sosul de soia si continua sa calesti totul timp de inca un minut, in timp continuu. Adauga supa cu amidonul si efafame in tigaie si lasa totul sa clocoteasca timp de 4 minute.

La final, stinge focul, adauga pastele si tofu si amesteca pentru a se combina. Imparte totul in patru boluri si presara semintele de susan pe deasupra.

Sursa foto: cookinglight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare