Feluri principale

#mancare #bureti #ciuperci #usturoi

Mancare de bureti cu usturoi

Mancarea de bureti cu usturoi este o reteta pe care o pregatesc de obicei bunicii nostri, la tara. Daca insa ai gasit in piata bureti proaspeti, nu ocoli acest fel de mancare, care este foarte usor de preparat si foarte hranitor.
 

Ingrediente pentru mancarea de bureti cu usturoi:
 

  • 250 de grame de bureti proaspeti
  • 1-2 cepe potrivite
  • 1-2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de boia
  • separat se pregateste un mujdei de usturoi.
     

Cum se prepara mancarea de bureti cu usturoi:
 

Curata si spala bine buretii, astfel incat sa nu ramana nici o zona moale sau cu o culoare schimbata. Taie marunt ceapa. Intr-o cratita (sau daca ai la indemana un ceaun), pune uleiul la incins, apoi adauga ceapa. Las-o sa se prajeasca pana devine transparenta, amestecand constant.

Adauga usturoiul taiat marunt si lasa-le impreuna 1-2 minute . Pune buretii si acopera vasul, lasandu-i astfel sa se inabuse. Amesteca din cand in cand, verificand daca buretii s-au inmuiat.

Inainte de a fi aproape gata, adauga verdeata ticata marunt, dar si boiaua, sarea si piperul, dupa gust. Intre timp pregateste mujdeiul din 3-4 catei de usturoi pisati, 1 lingurita ulei de masline, un varf de sare si putina apa.
 

Cum se serveste mancarea de bureti cu usturoi:
 

Se consuma fierbinte, cu mujdei de usturoi si mamaliguta. O poti manca si rece, ca atare sau pe post de garnitura.
 

Sursa foto : Flickr.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.