In zilele calduroase de vara, nimic nu se compara cu o mancare de fasole verde. Este o reteta simpla, foarte gustoasa si mai ales foarte usor de preparat. Faptul ca o poti pregati in maxim jumatate de ora o recomanda pentru perioadele in care esti grabit.
Ingrediente pentru mancarea de fasole verde:
500 grame fasole verde proaspata
1 ceapa medie-mare
cateva fire de marar
1-2 rosii
1-2 catei de usturoi
cateva linguri de ulei
un varf de sare
un varf de lingura de delikat.
Cum se prepara mancarea de fasole verde:
Taie ceapa si usturoiul marunt. Separat taie cubulete si rosia si mararul. Curata fasolea de capete si spal-o bine. Daca este prea mare, rupe-o in bucati.
Intr-o cratita pune uleiul la incins. Adauga ceapa, peste care, atunci cand incepe sa se prajeasca, pune putina sare, usturoiul si imediat, cateva linguri de apa. Las-o sa fiarba inabusit, la foc mic.
Adauga rosia si cateva linguri de apa calda , apoi putin marar si lasa-le sa fiarba.
Pune si fasolea verde, apoi adauga apa calda , astfel incat fasolea sa fie cuprinsa pe jumatate. Alaturi tine apa calda pregatita, pentru a o avea la indemana.
Amesteca din cand in cand in fasole si daca simti ca mai are nevoie de apa, mai adauga-i putina apa calda.
Ia-o de pe foc dupa ce s-a fiert.
Cum se serveste mancarea de fasole verde:
Se serveste calda. O poti servi cu mujdei de usturoi, cu mamaliguta sau paine.
Pofta buna!
Sursa foto : beanrecipes.org