Mancarea pregatita din gogosari copti este dulceaga si savuroasa. Aceasta reteta este potrivita mai ales pentru zilele calduroase de vara, atunci cand vrei sa incerci ceva care sa nu pice greu la stomac si sa fie usor de preparat.
Ingrediente pentru mancarea de gogosari copti:
- 5-6 gogosari
- 1-2 rosii potrivite
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de ulei
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara mancarea de gogosari copti:
Coace gogosarii. Curata-i de coaja, de cozi si de seminte si lasa-i sa se scurga. Spala bine rosiile, curata-le de coaja si toaca-le marunt.
Taie ceapa marunt. Intr-o cratita pune la incins uleiul, dupa care adauga ceapa. Las-o sa se rumeneasca pana devine aurie, apoi adauga rosiile tocate marunt. Lasa-le sa fiarba impreuna, apoi adauga gogosarii pe care i-ai desfacut in fasii subtiri.
Adauga sare si piper dupa gust si lasa mancarea sa fiarba pana cand gogosarii sunt bine fierti. Inainte de a fi gata, adauga usturoiul taiat marunt.
Cum se serveste mancarea de gogosari copti:
Se consuma calda, pe post de garnitura sau ca atare. O poti manca insa si dupa ce s-a racit, cu paine.
Sursa foto : phamfatale.com