Feluri principale

#mancare #praz #ceapa #masline

Mancare de praz

Mancarea de praz este o mancare delicioasa obtinuta dintr-un amestec de gusturi si arome ale unor legume considerate iuti. Acest fel de mancare este indicat nu doar pentru perioadele de post, cat si in timpul verii, cand vrei sa gatesti ceva rapid.
 

Ingrediente pentru mancarea de praz:
 

  • 2-3 fire de praz
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 100 grame de masline
  • cateva feliute de lamaie
  • 1-2 linguri de pasta de tomate
  • cateva linguri de apa
  • delikat, sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat.
     

Cum se prepara mancarea de praz:
 

Curata ceapa si prazul. Spala-le si taie-le: ceapa marunt, prazul in bucati de 2-3 centimetri.

Intr-o cratita pune uleiul la incins, apoi adauga ceapa si prazul. Lasa-le sa se caleasca putin, punand putina sare deasupra si amestecand, iar mai apoi adauga usturoiul. Dupa cateva minute pune cateva linguri de apa (care poate fi inlocuita cu supa de legume ) peste ceapa si praz si lasa-le sa fiarba.

Intr-un vas separat da intr-un clocot maslinele. Cand prazul este aproape fiert, adauga bulionul cu apa(sau cateva rosii tocate marunt), apoi maslinele si feliutele de lamaie. Lasa-le sa mai fiarba impreuna si potriveste-le de sare si piper, adaugand si putin delikat.

Inainte de a lua mancarea de pe foc adauga patrunjelul proaspat taiat.
 

Cum se serveste mancarea de praz:
 

Se serveste imediat. Se consuma ca atare sau pe post de garnitura.


Sursa foto : yelda.remgo.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.