Feluri principale

#mozzarella #sos de rosii #mancare de praz #retete praz

Mancare de praz cu sos de rosii si mozzarella

In aceasta perioada, de dupa sarbatori, cand mesele au fost copioase, ai nevoie de preparate usoare, care sa iti ajute digestia, de aceea iti propunem o mancare de praz cu sos de rosii si mozzarella delicioasa.


Ingrediente pentru mancarea de praz cu sos de rosii:

  • 4 fire mari de praz
  • 2 bulgarasi de mozzarella
  • 200 g sos de rosii
  • 1 lingura de oregano
  • 2 linguri de ulei de masline
  • maghiran
  • sare si piper alb


Cum se prepara mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella:

Spala si curata prazul indepartandu-i radacinile si primul strat de frunze, apoi taie-l rondele.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare si caleste prazul 5 minute, amestecand ocazional. Da focul mai mic, pune un capac pe tigaie si lasa prazul sa se inabuse inca 5 minute, apoi asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust.

Adauga si sosul de rosii si lasa amestecul sa fiarba 20 de minute. Taie mozzarella cubulete mici si adaug-o in tigaie. La final, presara oregano si acopera tigaia.

Lasa compozitia pe foc pana se topeste mozzarella.


Cum se serveste mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella:

Mancarea de praz cu sos de rosii si mozzarella se serveste calda, presarata cu maghiran.

Sursa foto: yelp.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.