Mancarea de sunca si ciuperci copate se prepara rapid si este foarte savuroasa. Este o mancare potrivita pentru zilele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Rezultatul este insa foarte gustos.
Ingrediente pentru mancarea de sunca si ciuperci coapte
- 500 grame paste farfalle
- 50 grame unt
- 200 grame ciuperci, taiate pe jumatate
- 50 grame faina
- 500 ml lapte
- 150 grame sunca, taiata in cubulete
- 150 grame branza cheddar , rasa
- o legatura ceapa verde.
Cum se prepara mancarea de sunca si ciuperci coapte
Pune pastele la fiert, in apa fierbinte cu putina sare. Cand sunt gata, ia-le de pe foc si scurge-le de apa. Intr-o tigaie incinge putin unt. Caleste ciupercile cateva minute. Scoate-le din tigaie si scurge-le.
Adauga in tigaie si restul de unt si caleste aproape toata ceapa. Adauga faina si amesteca cateva minute. Toarna treptat si laptele si amesteca continuu, pana obtii un sos cremos, fara cocoloase. Da focul mai mare. Lasa sosul pe foc pana incepe sa fiarba. Stinge apoi focul, adauga sunca si aproape toata branza rasa. Adauga sare si piper dupa gust.
Intr-o tava aseaza pastele si ciupercile. Toarna pe deasupra sosul cu sunca. Amesteca bine toate ingredientele. Pe deasupra presara restul de branza rasa si ceapa.
Da tava la cuptor pentru 10 - 20 de minute.
Cum se serveste mancarea de sunca si ciuperci coapte
Mancarea de sunca si ciuperci coapte se serveste ca atare. Mai poti adauga pe deasupra putin parmezan ras.