Ingrediente pentru medalioanele de porc glazurate cu cidru si sirop de artar
- 500 grame medalioane de porc
- 1 lingurita pudra de chili
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 piper negru proaspat macinat
- 2 lingurite ulei de masline
- 1/4 cana cidru de mere
- 1 lingura sirop de artar
- 1 lingurita otet cidru
Cum se prepara medalioanele de porc glazurate cu cidru si sirop de artar
Intr-un bol mic adauga pudra de chili, sarea si piperul si amesteca-le bine. Condimenteaza carnea pe ambele parti cu mixul obtinut.
Intr-o tigaie adauga uleiul si las-o la incins la foc mediu. Aduga carnea si prajeste-o pana devine aurie (timp de 1-2 minute pe fiecare parte).
Adauga apoi cidrul de mere, siropul de artar si otetul de cidru. Lasa totul sa fiarba timp de 3-4 minute (pana cand compozitia lichida se transforma intr-un sirop), avand grija sa intorci carnea de pe-o parte pe alta la fiecare jumatate de minut.
Cum se servesc medalioanele de porc glazurate cu cidru si sirop de artar
Scoate medalioanele de porc pe un platou si toarna sosul peste ele. Serveste carnea alaturi de un piure proaspat preparat si o salata de sezon.
Sursa foto: mommynoire.com