Feluri principale

#cidru # sirop de artar #medalioane de porc #retete de porc

Medalioane de porc glazurate cu cidru si sirop de artar

Medalioane de porc glazurate cu cidru si sirop de artar este reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna. Se prepara rapid si sunt absolut delicioase fiind perfecte atat pentru o cina in familie cat si pentru o masa alaturi de prieteni.

Ingrediente pentru medalioanele de porc glazurate cu cidru si sirop de artar

  • 500 grame medalioane de porc
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 piper negru proaspat macinat
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1/4 cana cidru de mere
  • 1 lingura sirop de artar
  • 1 lingurita otet cidru

Cum se prepara medalioanele de porc glazurate cu cidru si sirop de artar

Intr-un bol mic adauga pudra de chili, sarea si piperul si amesteca-le bine. Condimenteaza carnea pe ambele parti cu mixul obtinut.

Intr-o tigaie adauga uleiul si las-o la incins la foc mediu. Aduga carnea si prajeste-o pana devine aurie (timp de 1-2 minute pe fiecare parte).

Adauga apoi cidrul de mere, siropul de artar si otetul de cidru. Lasa totul sa fiarba timp de 3-4 minute (pana cand compozitia lichida se transforma intr-un sirop), avand grija sa intorci carnea de pe-o parte pe alta la fiecare jumatate de minut.

Cum se servesc medalioanele de porc glazurate cu cidru si sirop de artar

Scoate medalioanele de porc pe un platou si toarna sosul peste ele. Serveste carnea alaturi de un piure proaspat preparat si o salata de sezon.

Sursa foto: mommynoire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului